Kuopio Innovation

Taking ideas further

Games for Health Finland Challenge – DigiKuopio

Mediassa

Kilpailu

DigiKuopio-ideakilpailu lanseerattiin Health Game Jam -tapahtuman yhteydessä 10.6.2016. Kilpailun tavoitteena on ideoida ja kehittää Kuopion kaupungille uudenlaisia, kuntalaisten arkea helpottavia innovatiivisia digitaalisia palveluita. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kuopion Yrittäjät, Kuopion kaupunki ja Kuopio Innovation.

Kilpailuaika on 10.6.–15.8.2016. Kilpailuun voivat osallistua kaikki luovat ja uudesta innostuvat henkilöt/tiimit sekä yritykset. Myös sama henkilö/tiimi/yritys osallistua kilpailuun useammalla idealla. Jokaisesta ideasta tulee täyttää sähköinen lomake.

Ideoiden ei tarvitse olla loppuun asti viilattuja, vaan idea pitää kuvata lyhyesti ja kertoa kuinka kuopiolainen hyötyisi ideasta. Lisäksi pitäisi avata ajatusta, kuinka kaupunki toteuttaisi idean sekä hyötyisi idean toteuttamisesta. Osallistujat voivat elävöittää ideaansa videona, joka ladataan sähköistä lomaketta täytettäessä. Lue kilpailun säännöt tästä.

DigiKuopio 2016 -ideakilpailun kohdealueet.

Finaali Games for Health -tapahtumassa 14.9.

Kilpailun finaali järjestetään Games for Health -tapahtuman yhteydessä 14.9. Tuomaristo seuloo mielestään kolme parasta ideaa finaaliin, jossa finalisteilla on 5 minuutta aikaa esitellä ne. Finaali alkaa klo 10:30 ja tuomaristo julistaa päätöksensä samana päivänä klo 12:00.

Tuomariston puheenjohtajana ja koollekutsujana toimii Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Ortju. Loppukilpailussa 14.9. tuomariston puheenjohtajana toimii Savon Yrittäjien puheenjohtaja Yrjö Ronkainen. Muita tuomariston jäseniä ovat Virpi Hotti (Itä-Suomen yliopisto), Jari Osmala (FiBAN), Seppo Rönkkö (Savon Sanomat) sekä Kirsi Soininen (Kuopion kaupunki). Voittajaa valittaessa kriteereinä on mm. idean toteuttamiskelpoisuus ja se, kuinka ratkaisu helpottaa kuntalaisten arkea.

Parhaalle idealle 2000 euroa

Parhaan idean palkinto on 2000 euroa ja toiseksi sijoittuva saa palkintona Kuopion Yrittäjäjien lahjoittaman 1000 euron arvoisen Ideasta tuotteeksi -sparrauksen. Rahapalkinto on palkinnonsaajan henkilökohtaista tuloa, ja se tulee ilmoittaa verotuksessa. Rahapalkintoa sponsoroivat DNA, Istekki, Marski Data sekä Kuopion kaupunki.

Aivonystyrät töihin ja innovoimaan – Parhaat ideat ovat useasti aika simppeleitä! 

Lisätietoa:

Petri Kejonen
Projektipäällikkö, Digitalisti
Kuopion kaupunki
044 718 1190
petri.kejonen(at)kuopio.fi

 

***************************

Kilpailu liittyy Health Game Labin toimintaan. Health Game Lab -hankkeen tavoitteena on luoda puitteet Games for Health -alan yritysten innovaatiotoiminnan ja innovatiivisten yritysten syntymiselle ja kasvulle jatkuvan monialaisen kokeilukulttuurin ja yhdessä kehittämisen kautta.