Kuopio Innovation

Taking ideas further

Kuopio-Shanghai -yhteistyöverkosto

Yritykset luovat kasvua kansainvälistymällä. Kuopio on pohjustanut Kiina-yhteistyötä jo 2000-luvun alusta, jolloin Kuopion ja Shanghai Pudong New Arean yhteistyö alkoi. Kaupungit solmivat vuonna 2012 ystävyyskaupunkisopimuksen, ja toiminta Kuopion ja Shanghai Pudongin kanssa on jatkuvasti kasvanut ja syventynyt. Kuopion kaupungin osalta toiminnan lisäys on ollut voimakasta opetuspuolella ja säilynyt hyvin aktiivisena myös kulttuuripuolella. 

Yhteistyön ensisijaisena lähtökohtana on tukea Kuopion ja alueen kansainvälistymistä ja vahvistaa yhteistyötä teknologiapuistojen kesken sekä edistää yritysten liiketoiminnan kehittymistä ja yritysten välistä yhteistyötä. Kuopioon onkin tätä varten muodostunut poikkeuksellisen tiivis yhteistyöverkosto. Lue Kuopio-Shanghai -toimintojen kooste.

Yhteistyöverkosto

Kuopion alueen yhteistyöverkoston Shanghai-toiminnoissa muodostavat Kuopion kaupunki, Kuopio Innovation, Itä-Suomen yliopisto (UEF), Kuopion alueen kauppakamari, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä (SAKKY). Lisäksi Kuopiossa on paljon yrityskokemusta Shanghaissa toimimisesta, minkä asiantuntemuksen hyödyntämisessa Kuopio Innovation auttaa esim. järjestämällä yhteistilaisuuksia ja koulutuksia.

Alueen yrityksillä on käytettävissään luotettavat yhteistyötahot ja kontaktit Shanghaissa. Esimerkiksi Kuopion kaupungin sopimuksen puitteissa Kai Zhan auttaa yrityksiä paikan päällä.

Yhteistyöverkoston toiminta Shanghaissa, mm:

Lisätietoja: 

Kuopio-Shanghai tilaisuudet / mahdollisuudet 2016

Kuopio-Shanghai tilaisuudet / mahdollisuudet 2015