Kuopio Innovation

Taking ideas further

Kuopio – Tilaa menestyä

Kuopion alue on uniikki yhdistelmä tiedettä, teknologiaa, taidetta, teollisuutta ja turvallisuutta. Kuopio on yksi valtakunnallisista innovaatiokeskittymistä ja merkittävä yliopistokaupunki. Kuopion, Tahkon ja lähiseutujen muodostamalla vyöhykkeellä asuu lähes 250 000 ihmistä. Kuopion kaupunkialueella on yli 5400 yritystä, joissa on noin 50 000 työpaikkaa. Vientiyrityksiä on yli 200. 

Kuopio Innovation auttaa omilla toiminnoillaan Kuopion vetovoimaisuuden lisäämisessä ja edistää koko Kuopion alueen kehittymistä. Tavoitteena on lisätä sijoitusten saamista alueelle yhteistyössä alueellisten, kansallisten (mm. Invest in Finland) ja kansainvälisten toimijoiden ja kumppanien kanssa. 

Tiiviillä ja ketterällä yhteistyöllä alue menestyy kansallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla. 

Sijoittaminen ja kumppanuus

Kuopion terveysteknologian, bio-, lääke- ja ympäristöalojen huima kehitys sekä ICT-osaaminen ovat luoneet Kuopioon lukuisia startup- ja kasvuyrityksiä, jotka tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia sijoittajille. Kymmeniä mahdollisia sijoituskohteita syntyy joka vuosi. 

Haemme alueelle sekä kotimaisia että kansainvälisiä pääomasijoittajia, strategisia partnereita ja kaupallisia yhteistyökumppaneita kasvuyrityksillemme. Laajenevalle Kampusalueelle haemme aktiivisesti myös kansainvälistä T & K -yhteistyötä ja -investointeja. 

Kuopio Innovationin asiantuntijat tarjoavat palveluja aina startupeista kansainvälistyviin yrityksiin ja auttavat löytämään yhteistyötahoja sekä tarpeellista tietoa liiketoimintojen käynnistämiseen. Kauttamme löydät kumppaniyrityksiä, tutkimus- ja kehityskumppaneita sekä huippuosaajia. Toimimme yhteistyössä mm. Kuopion kaupungin, Team Finland- ja muiden toimijoiden kanssa edistämässä Kuopion alueen kehittymistä ja liiketoimintaa. 

Ainutlaatuinen Savilahden keskittymä

Savilahden aluetta, johon myös Kuopion kampus ja tiedepuisto kuuluvat, kehitetään osaksi suurempaa Kuopion kaupunkikokonaisuutta. Savilahden alueella toimii satoja teknologia- ja palveluyrityksiä, useita kansallisia tutkimuskeskuksia ja lukuisia testaus- ja analyysilaboratorioita. Alue on ainutlaatuinen yhdistelmä osaamista ja tietotaitoa terveys-, ympäristö- ja hyvinvointialoilla vahvistettuna ICT- ja sensoriteknologian osaamisella.

Savilahden alueen odotetaan kasvavan noin 34 000 asukkaan, työntekijän ja opiskelijan viihtyisäksi, moderniksi keskittymäksi vuoteen 2020 mennessä. Julkis- ja yksityissektorin investoinnit Savilahden alueen rakennetun ympäristön toteuttamiseen ovat liki miljardi euroa.

Lue lisää Savilahden verkkosivuilta!

Toivotamme kaikki Kuopioon menestymään, toimialasta riippumatta!

 

Käynnissä olevat toiminnat

  • Investointeja Itä-Suomeen: Hankkeessa haetaan uusia ulkomaisia yrityksiä ja investointeja Itä-Suomeen ja edistetään keskinäistä yhteistyötä sekä kytketään Itä-Suomi paremmin osaksi kansallisia invest in -toimintoja
  • Savilahti-projekti: Savilahti kasvaa noin 34 000 asukkaan, työntekijän ja opiskelijan viihtyisäksi, moderniksi keskittymäksi vuoteen 2020 mennessä. Julkis- ja yksityissektorin investoinnit Savilahden alueen rakennetun ympäristön toteuttamiseen ovat liki miljardi euroa.

Julkaisut

Uutiset, näkyvyys ja materiaalit