Kuopio Innovation

Taking ideas further

Ainutlaatuinen Savilahden keskittymä

Savilahden alueella, johon myös Kuopion Kampus ja tiedepuisto kuuluvat, toimii jo tällä hetkellä satoja teknologia- ja palveluyrityksiä, useita kansallisia tutkimuskeskuksia ja lukuisia testaus- ja analyysilaboratorioita. Alue on ainutlaatuinen yhdistelmä osaamista ja tietotaitoa terveys-, ympäristö- ja hyvinvointialoilla vahvistettuna ICT- ja sensoriteknologian osaamisella.

Kuopio Innovation toimii tiiviissä yhteistyössä Kuopion alueen yritysten, tutkimus- ja koulutuslaitosten sekä muiden toimijoiden kanssa. Yhdessä tavoitteenamme on edistää alueen kehittymistä ja liiketoimintaa.

Aluetta kehitetään osaksi suurempaa Kuopion kaupunkikokonaisuutta

Kuopion kaupunki panostaa Savilahden alueen kehittämiseen. Mukaan lukeutuvat Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus ja sitä ympäröivät yrityskeskittymät sekä Kuopion yliopistollinen sairaala. Alueesta halutaan yritysten, opiskelun ja asumisen kokonaisuus, jossa osaaminen ja tiede yhdistyvät. Kuopion Tiedepuiston ja Kampuksen alue toimii jo nyt yli 20 000 ihmisen työ- ja opiskeluympäristönä. Alue on kasvamassa lähivuosina 34 000 työntekijän, opiskelijan ja asukkaan alueeksi. Julkis- ja yksityissektorin investoinnit Savilahden alueen rakennetun ympäristön toteuttamiseen tulevat olemaan liki miljardi euroa. 

Kuopio Innovation toteuttaa kaupungin visiota rakentamalla Kampusaluetta terveyden ja hyvinvoinnin kansainvälisesti tunnettuna innovaatioympäristönä. Tiiviillä ja ketterällä yhteistyöllä alue menestyy kansallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla.

Lue lisää Savilahden verkkosivuilta!

Videot Kuopion Tiedepuistosta ja Kuopiosta:

       

Alueen uutisia